Spreken met PASSIE!

MET PLEZIER SPREKEN VOOR DE GROEP

Heb jij hier ook last van?


Knikkende knieën als je voor een groep mensen je zegje mag zeggen?


Zwetende oksels als je weet dat je straks je team mag toespreken?


Klamme handen omdat je ouders mag verwelkomen op een ouderavond?


Trillende handen omdat je de jaarcijfers toe mag lichten?


Bibberende stem omdat je jouw afstudeeropdracht mag presenteren?
Hoe zou het voelen als


jij meer grip op deze situatie krijgt?


jij belangrijke tips, tools en tricks aangereikt krijgt?


jij als een uniek individu met meer zelfvertrouwen voor de groep staat?


jij vanuit je hart spreekt terwijl jij je verhaal vertelt?


jij hartverwarmende complimenten krijgt,  nadat je jouw voordracht hebt gedaan?


jij te horen krijgt dat jij passie hebt voor jouw werk?Is dit precies wat je nodig hebt, kom dan is de MEERDAAGSE training: Spreken Met PASSIE! zeker iets voor jou!


Meer informatie over SPREKEN MET PASSIE!MIJN kijk op presenteren


Naast algemene basistips (zie verderop meer informatie hierover) wordt een belangrijk deel (60%) van de training gevuld met het ontdekken van jouw uniciteit en werken we aan jouw persoonlijke groei. Hierdoor ga je het geven van een presentatie anders beleven.


Mede vanuit mijn ervaring met diverse groepen en cursisten heb ik deze extra onderdelen toegevoegd aan de training en krijgt persoonlijke groei deze extra aandacht.


Zo geef ik veel aandacht aan de communicatiestijlen die mensen hebben, de emoties die mensen uitdrukken en hoe je deze kunt herkennen en gebruiken tijdens je presentatie.


Daarnaast vind ik een stukje zelfontplooiing belangrijk en gedurende de gehele training is hiervoor dan ook ruime individuele aandacht. Ik beperk me niet tot het geven van tips, tools en tricks. De cursisten krijgen meer!


Ten slotte is mijn uitgangspunt dat een presentatie zonder sheets, met het accent op jouw persoonlijke verhaal, de beste presentatie oplevert. Daarom ontmoedig ik de sprekers om sheets te gebruiken (bij het presenteren van jaarcijfers e.d. zijn deze wel nodig). Voor de deelnemers die vanwege hun opdracht met PowerPoint moeten werken, zal er voldoende informatie worden verstrekt.


Ook leer ik de deelnemers een opbouw in hun verhaal te maken, waarbij de luisteraar meegenomen wordt in een boeiend verhaal, met passie door de spreker verteld.


Meer informatie over SPREKEN MET PASSIE!


Basistips bij presentatietrainingen


Om je een indruk te geven wat ik met basistips bedoel, geef ik hierbij een korte omschrijving. Nogmaals: dit onderdeel is slechts 40% van de inhoud van de training. De overige 60% gaat over jouw state of mind, jouw zelfbeeld, jouw beperkende gedachten, jouw kijk op jouw publiek.


Wat versta ik onder basistips? Denk bijvoorbeeld aan een goede voorbereiding, een professionele uitvoering en een evaluatie.


Bij voorbereiding kun je denken aan: uitschrijven van je tekst, indien nodig bepalen welke hulpmiddelen je wil inzetten, de uitvoering van je PowerPoint presentatie, je kleding en het vooraf testen van de apparatuur en je presentatie.


De professionele uitvoering heeft vooral te maken met de manier waarop je voor de zaal staat. Denk daarbij aan houding, oogcontact, beweging voor de zaal, je uitspraak, je woordkeuze en je gebruik van stopwoordjes, maar ook je uitstraling.


De evaluatie kun je opdelen in twee delen: zorg op het einde van je presentatie dat mensen de gelegenheid krijgen vragen te stellen. Ook is feedback van mensen uit de zaal of je coach belangrijk als reflectie op jouw presentatie. Dit kan je leer- en aandachtspunten opleveren voor een volgende keer.


Meer informatie over SPREKEN MET PASSIE!Voor u als werkgever


Natuurlijk lever ik maatwerk voor u als werkgever en voor uw werknemers. Ook kan ik rekening houden met een specifieke wens als het gaat om het leren spreken voor de groep.

Na een kennismakingsgesprek, waarin u uw wensen op tafel legt, kom ik met een passend voorstel.  Neem daarom gerust vrijblijvend contact met mij op!


Copyright 2019 - 2020 - Peter Van Asten

>