Waarom Peter als spreker?

peter van asten
Peter weet zijn publiek te boeien door op een toegankelijke en authentieke manier met veel actie en interactie kennis over te dragen die direct toepasbaar is. Ook biedt hij vaardigheden aan die direct in het dagelijkse leven te gebruiken zijn.

De kracht van inspiratie​:

Op unieke wijze put Peter uit een rijke ervaring vanuit zijn ruim twintigjarige onderwijscarrière (leerkracht en medevormgever van een school) binnen het Speciaal Onderwijs, maar ook vanuit zijn turbulente leven. De combinatie van kennisoverdracht, ervaring en anekdotes maakt de lezingen onderscheidend en authentiek. De deelnemers herkennen zichzelf in de verhalen en raken geïnspireerd om actief deel te nemen.

Actie en afwisseling​:

In frontale lezingen gelooft Peter niet. Als de deelnemers verwachten stil te kunnen blijven zitten en als enige activiteit aantekeningen te maken, dan zijn ze bij Peter aan het verkeerde adres.
Hij laat graag ervaren wat de woorden die hij spreekt voor effect kunnen hebben op de deelnemers.
Daarom worden zijn lezingen gekenmerkt door de actie van de deelnemers. Hierbij worden diverse werkvormen gebruikt. Zo zal de deelnemer nooit op dezelfde stoel zitten en steeds weer een andere gesprekspartner tegenkomen.

Maatwerk​:

Niet iedere groep deelnemers is hetzelfde en daar speelt Peter graag op in. Zo kan hij specifieke doelstellingen of leerdoelen in zijn lezing verwerken en accentverschillen aanbrengen.
Indien gewenst kan er vooraf een intake worden uitgevoerd, zodat het programma naadloos aansluit bij de wensen en behoeften van de deelnemers.

Energie en positiviteit:​

Wie Peter eenmaal heeft gehoord, zal kunnen beamen: er is een tijd voor Peter en een tijd nà Peter. Hij is één brok energie die opborrelt vanuit een oplossingsgerichte en positieve manier van denken. Deze energie straalt af op de deelnemers, waardoor zij na afloop van een lezing vol energie de zaal verlaten. De impact die de lezing heeft op de deelnemers en de nieuwe inzichten en ideeën die ze krijgen zijn gegarandeerd aanleiding voor gesprekken met andere deelnemers, met collega’s op het werk en met familie en vrienden in de privésituatie.